Van Dijck Webdesign - Ontwikkeling en onderhoud websites
 

Ontwikkelen van websites

De ontwikkeling van een nieuwe website gebeurt in verschillende stappen. Er wordt gestart met een ruw idee. Dit idee wordt vervolgens uitgetekend, omgezet naar een website, voorzien van inhoud, getest en tot slot beschikbaar gesteld op het internet.

Creatie van de website, de verschillende stappen

1. Eerst wordt er gekeken naar de wensen. Wat moet er allemaal op de website, wat is belangrijk, ...

2. Er wordt gevraagd voor het aanleveren van het nodige materiaal (voor zover dit al beschikbaar is). Het gaat hierbij om foto's, teksten, ... alles wat nodig is om de website op te bouwen.

3. Er wordt een lay-out (opmaak/uiterlijk) voor de website gemaakt. Dit is de eigenlijke website, maar dan in afbeelding formaat.
Het komt er op neer dat de website als het ware eerst wordt getekend. Zolang we nog in de 'teken-fase' zitten, kan de lay-out zoveel aangepast worden als nodig.

4. Wanneer deze 'tekening' is goedgekeurd, wordt de eigenlijke website op basis van deze 'tekening' ontwikkeld. Vanaf dan worden er (doorgaans) geen wijzigingen meer uitgevoerd aan de lay-out (opmaak/uiterlijk). De inhoud van het menu, de teksten, ... kunnen natuurlijk wel aangepast worden.

5. Er wordt gestart met het programmeerwerk. Eventuele extra's zoals het Content Mangement System (beheersysteem voor de inhoud van de website), bestelformulier, contactformulier, ... worden geïmplementeerd.

6. Er wordt gestart met de invulling van de website. Teksten, foto's, afbeeldingen, ... worden geplaatst.

7. Nu is de website volledig klaar, welliswaar in testversie. De website wordt uitgebreid getest en waar nodig geoptimaliseerd.

8. Zodra alles in orde is wordt de website vrijgegeven op het internet.

9 a. U kan uw website kenbaar maken aan klanten, vrienden, familie. Dit kan u gemakkelijk doen via sociale media.

9 b. Ook zoekrobots (zoals bijvoorbeeld Googlebot van Google) zullen uw website bezoeken. Na het bezoek van deze robots wordt uw website automatisch in diverse zoekmachines opgenomen. Uw website is nu via zoekmachines vindbaar.

Beschikbaar stellen van de website op internet

Hieronder vallen de registratie van een domeinnaam, webhosting, database, emailaccounts, nemen van backups (veiligheidskopies), ... . Kortweg alles om de website op internet beschikbaar te kunnen stellen. Deze dienst (webhosting) kan u bij mij afnemen.

Meer informatie over webhosting kan u hier terugvinden.

U hebt nog geen ervaring met een eigen website?
Geen probleem, ik help u graag op weg! Stel hier uw vragen.